22 Mart 2014 Cumartesi

Dereotlu poğaça


Malzemeler

1 pk margarin
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(akı içine sarısı üstüne)
Dereotu
4-5 bardak un

İçine: rendelenmiş peynir.
Not: kıymalı da çok güZel oluyor

HaZırlanışı: tüm malzemeleri karıştırın. İçine peynirli harç koyup istediğiniz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derecede pişirin. 

Afiyet olsun

20 Mart 2014 Perşembe

PİRAMİT PASTA

Peynirli tatlı sevenler  blog başına:) işte hafif bir tatlı tarifi piramit pasta...


Malzemeler:
2 paket eti kakaolu bisküvi kalın olanlardan (petibör değil)
300 gr kaşar loru
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı dolusu margarin eritilecek

Hazırlanışı :
Alüminyum folyo yayılır..Lor , şeker ve margarin bir kapta karıştırılır. Bisküviler süte batırılıp sıralanır ve folyo üzerine 3'er sıra dizilir.3x7 sıra çıkıyor...Üzerine lorlu harc dökülür , bisküvinin diğer paketide ikinci kat olarak aynı işlem uygulanır.. ve lorlu karışım sürülür ortasına muz konulur ve piramitin 2 ucu birleştirilir..
dolapta dinlendirip afiyetle yenilir.. 

Afiyet olsunJ

19 Mart 2014 Çarşamba

çiçek aşkı

benim kızların resimleri....çok tatlılar paylaşmak istedim...

KIYMALI ISPANAKLI BÖREK

Çok besleyici bi o kadarda lezzetli ıspanaklı kıymalı börek yapmaya ne dersiniz? Evet diyorsanız işte tarifim.. 


Malzemeler
İç harç için: yarım kg kıyma
Yarım kg ıspanak(yaprak kısımları)
1 adet büyük boy havuç
1 adet soğan
Tuz ve karabiber

Yufkaları ıslatmak için harç.
2 yumurta
1 bardak süt
3/4 bardak sıvıyağ

Veee 5 yufka...

Hazırlanışı

Öncelikle kıymayı tencereye alalım, suyunu çekene kadar kavuralım..Ardından doğranmış soğanları ilave edip soteleyelim, rendelenmiş havucuda ilave edip sotelemeye devam edelim.. En son ıspanak yapraklarını ilave edelim ıspanakların biraz  diriliği gidince tuz, karabiber atıp ocaktan alalım.
yufkaları tezgaha yayalım..ıslatmak için hazırladığımız harçtan yufkaya sürelim..yarım daire şeklinde kapatıp biraz daha harçtan sürelim..İç malzemeden yufkanın üzerine bolca her yana yayalım. Ve rulo şeklinde sarıp, 10 cm ebatında keselim. diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım..
Mümkünse dipfrize atmanızı tavsiye ediyorum Dipfrize atılan börekler su moleküllerinden dolayı daha güzel kabarıyor..Atmasanızda olur tabi..:) fırına vermeden önce yumurta sarısı ve 1-2 kaşık yoğurdu iyice çırpıp, böreklerin üzerine sürüp 180 derecedeki fırında pişirelim..

afiyet olsun..

12 Mart 2014 Çarşamba

Hafta sonu kahvaltı durakları


Sevgili dostlar…

Bursa da hafta sonları dostlarla, ailenizle ve en önemlisi çocuklarınızla rahat rahat kahvaltı yapabileceğiniz , çocuklarınızın da eğlenebileceği  oyun yerleri olan mekanların  keşfine bu hafta sonu itibariyle başlamış bulunuyorum… İlk mekanımız tesadüfen gördüğüm ve hemen Pazar günü denemeyi istediğimiz bir mekan.. Seyami usta. Tarihi Adana kebap ve Kaburga üzerine hizmet vermekle birlikte  hafta sonları da 100 ‘e yakın çeşidiyle mükemmel lezzetler sunuyor.. Gözleme ve omlet seçeneklerinin de olduğu çeşitlerin yanı sıra oyun salonundaki palyaçoda çocuklar açısından ilgi çekiciydi..Carfour-beşevler lambalarının hemen geçince solda kalmaktadır.. Denemenizi tavsiye ederim..
















7 Mart 2014 Cuma

MAKARNA SALATASI


MAKARNA SALATASI:

 
Merhaba, aşağıdaki makarna salatası tarifine de bayılacağınızı düşünüyorum...:)

malzemeler
 
1 Paket makarna
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
Salatalık turşusu
Kırmızı közlenmiş biber
Mısır
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
Doğranmış kaşar , zeytin

Sosu ;  3 adet limon
  Zeytinyağı , tuz , az şeker
½ lt kavanozun yarısına kadar olacak şekilde sos hazırlanacak.
Kavanozun içerisinde hepsini karıştır.

Tüm malzemeleri karıştırın...hepsi bu kadar...
afiyet olsun.

2 Mart 2014 Pazar

Ekmek yapma makinasında poğaça hamuru

Merhaba, bugünkü tarifim ekmek yapma makinasında ekmek hamuru mayalayıp içine kaşar zeytin vs istediğinizi koyarak yaptığımız poğaçalar. Bu kez yine yardımcım canım kızım öykü'mdü..💗💗.5 tane zeytinli poğaça ona ait...Onun eli değdiği için sanırım lezzetleri harikaydı..🍴🍹☕️

Malzemeler
1 bardak sıvıyağ, yarım bardak ılık su, yarım bardak ılık süt, 3 küçük kasik tuz,2 buyuk kasik seker,1,5 kucuk kasik maya,4 bardak un...

Yapılışı
Ekmek yapma makinasının kabına önce sıvıları sonra tuZ, şeker, ardından un ve en üstede mayayı koyup makinamızın hamur bölümüne ayarlayın...eliniz değmeden hamurunuz 1,5 saat sonra hazır. Sonra ufak parçalar koparıp içine bizim gibi kaşar peyniri, zeytin gibi malzemeler koyup yuvarlayın. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu susam veya haşhaşla süsleyin. Doğru fırınaaaaa.hımmmm nefisssss :)

1 Mart 2014 Cumartesi

Patatesli kek


Zaman hızlı geçiyor... Tarif yayınlamayalı 1 ay olmuş:( hayatın koşuşturmacasına dalmış kalmışım.. İyi olan taraf Bu arada tariflerim birikti:) işte bunlardan bir tanesi...

Malzemeler

7 Adet patates
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 demet dereotu
Tuz karabiber
4 kaşık un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı
Patatesleri zar büyüklüğünde küp küp doğrayın.tüm malzemeleri karıştırın. Fırın kapına dökün 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin.