19 Mart 2014 Çarşamba

KIYMALI ISPANAKLI BÖREK

Çok besleyici bi o kadarda lezzetli ıspanaklı kıymalı börek yapmaya ne dersiniz? Evet diyorsanız işte tarifim.. 


Malzemeler
İç harç için: yarım kg kıyma
Yarım kg ıspanak(yaprak kısımları)
1 adet büyük boy havuç
1 adet soğan
Tuz ve karabiber

Yufkaları ıslatmak için harç.
2 yumurta
1 bardak süt
3/4 bardak sıvıyağ

Veee 5 yufka...

Hazırlanışı

Öncelikle kıymayı tencereye alalım, suyunu çekene kadar kavuralım..Ardından doğranmış soğanları ilave edip soteleyelim, rendelenmiş havucuda ilave edip sotelemeye devam edelim.. En son ıspanak yapraklarını ilave edelim ıspanakların biraz  diriliği gidince tuz, karabiber atıp ocaktan alalım.
yufkaları tezgaha yayalım..ıslatmak için hazırladığımız harçtan yufkaya sürelim..yarım daire şeklinde kapatıp biraz daha harçtan sürelim..İç malzemeden yufkanın üzerine bolca her yana yayalım. Ve rulo şeklinde sarıp, 10 cm ebatında keselim. diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım..
Mümkünse dipfrize atmanızı tavsiye ediyorum Dipfrize atılan börekler su moleküllerinden dolayı daha güzel kabarıyor..Atmasanızda olur tabi..:) fırına vermeden önce yumurta sarısı ve 1-2 kaşık yoğurdu iyice çırpıp, böreklerin üzerine sürüp 180 derecedeki fırında pişirelim..

afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder