4 Temmuz 2014 Cuma

PROFİTEROL

Nefis bir profiterol tarifi için bizi takip edin :)

Profiterol Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı su
  • yarım paket margarin
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
Profiterol Kreması için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanılya
Çikolata sosu için
  • 1paket hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
Hazırlanışı:  Suyu ve margarini küçük bir tencerede kaynatalım.İçine 1 su bardağı unu ilave edip,
Karıştırarak 5-6 dk. pişirelim. Biraz soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırarak mikserde çırpalım. Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde toplar yapıp koyalım. 170 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim.

Diğer yanda  kremasını hazırlayalım. Süt,un, şeker ve vanılyayı soğuk olarak karıştırıp, ocağa koyalım. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan donra 2-3 dk. pişirip kapatalım.
Bu da bi kenarda soğusun. 1 paket hazır çikolata sosunu sütle hazırlayalım, onuda bi kenara alalım.
Profiterol hamurlarımız pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim. Hazırladığımız kremayı içlerine dolduralım ve üzerlerine çikolata sosunu dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder