30 Ocak 2014 Perşembe

Haşhaşlı tuzlu kurabiye


Ağızda dağılan çok lezzetli bir kurabiye..:)





Malzemeler:
125 gr. tereyağ,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı sirke

1 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı toz şeker,

1 çorba kaşığı haşhaş,
1 çay kaşığı kabartma tozu,

1,5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kuru kekik,
yarım çay kaşığı kimyon,
2,5 su bardağı un.

Yapılışı:

İyice yumuşamış tereyağ, sıvıyağ, yumurta sarısı, sirke ve su karıştırılır.
sonra şeker, tuz, baharatlar, haşhaş, kabartma tozu ve un azar azar eklenerek yoğrulur. Hamur 15-20 dakika buzdolabında dinlendirilir.unlanmış tezgahta yarım santim kalınlıkta açılıp kalıpla kesilir.
Tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerlerine süt ve sıvıyağ karışımı sürülür. 170 derecede pişirilir.


AFİYET OLSUN













 
 

2 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım elllerıne sağlık...hashasla güzel gorunuyor.tadıda emınım yledır...canım senı ızlemeye aldım..takıpcınım...bende beklerım sayfama sevılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  2. merhaba, çok teşekkür ederim..bende sizin takipçinizim artık..:)

    YanıtlaSil