Malzemeler:
1 bardak kırmızı mercimek
2 bardak köftelik ince
bulgur1 demet maydanoz
1 adet orta boy kuru soğan
4 kaşık salça (domates+biber olabilir)
Kimyon, sumak, limon suyu, nar ekşisi, tuz, zeytinyağı
(dilerseniz taze soğan da ilave edilebilir)
Yapılışı:
Mercimekler yıkanıp, bir
tencereye koyularak üzerine mercimekleri geçecek kadar su ilave edilir. Biraz
da tuz koyularak kaynamaya bırakılır. Mercimekler boza kıvamı alana dek
pişirilmeli, suyu biterse su ilave edilmelidir. Aynı anda kuru soğan çok minik
olacak şekilde küp küp doğranır, bol zeytinyağında biraz kavrulduktan sonra
salça ilave edilerek biraz daha kavrulur. Boza kıvamına gelen mercimeğin içine
bulgurlar yıkanmadan ilave edilip karıştırılarak tencere kapatılıp dinlenmeye bırakılır.
O sırada yeşillikler ince ince kıyılarak hazırlanır. Demlenen bulgur-mercimek
karışımının içine salça, kimyon, sumak, limon suyu, nar ekşisi ilave edilerek
istenilen kırmızı kıvam elde edilene kadar yoğurulur. Ekşi kıvam istenildiği
gibi arttırılıp azaltılabilir. En son yeşillikler ilave edilerek, köftelere
şekil verilir. Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder