bu tart hem çok hafif ve çok lezzetli hemde çok pratik....Beğeniceğinize eminim..
2 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
Yarım kahve fincanı kakao
2,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
keki ıslatmak için; Yarım çay bardağı süt
Kreması için;
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz
şeker
1 adet yumurta
sarısı
1 çorba kaşığı un
(silme)
1 çorba kaşığı
nişasta (silme)
1 çorba kaşığı
tereyağı
100 gr. labne
peyniri
1 paket vanilya
üzeri için rendelenmiş çikolata
Yapılışı: Kek için şeker ve
yumurtayı çırpın. Kakaoyu ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve yoğurt ekleyip,
karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve iyice karıştırın. Margarin
ile yağlanmış tart kalıbına boşaltın. 175 derece ön ısıtma yaptığınız fırında
20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp, ılınan keki
servis tabağına alın. Süt ile özellikle kenarlarını ıslatın. Krema için; süt,
toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı bir tencereye alın. Muhallebi
kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Labne peyniri,
vanilya ve tereyağı ekleyip çırpın. Kekin çukur kalan kısmına kremayı boşaltın.
Üzerine çikolata rendeleyin.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder