Malzemeler:
3 yumurta
|
1 su bardağı şeker
|
1 su bardağı un
|
1 su bardağı iri
dövülmüş ceviz
|
1 paket kabartma
tozu
|
6-7 adet kuru incir
(önden ufak ufak doğranıp 1 çay bardağı sıcak su ile ıslatılmış)
|
1 tatlı kaşığı
tarçın (isteğe göre)
|
Şerbeti :
1 su bardağı sıcak
su
|
1,5 çorba kaşığı
nescafe
|
2 çorba kaşığı toz
şeker
|
(hepsi karıştırılıp
kenarda bekletilir)
|
Kreması:
1 litre süt
|
2 yemek kaşığı
nişasta
|
2 yemek kaşığı un
|
1 su bardağı şeker
(ben 1 parmak kadar eksik koydum)
|
indirmeden önce 50
gr tereyağı
|
1 paket krem şanti
|
Yapılışı:
|
Yumurta ve şeker
çırpılır. İçine un, kabartma tozu tarçın ilave edilir.
Sonra ceviz ve en son incir suyu ile birlikte konur. Önden yağlanıp unlanmış dikdörtgen borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir. kek pişerken kreması hazırlanır, ben krema piştikten sonra 10 dk kadar ara ara mikserle karıştırdım, hem krema yoğun bir hal alıyor hemde üzeri kabuk bağlamıyor.
kek piştikten
ve 5-6 dk ılındıktan sonra, nescafeli
şerbet ile her tarafı ıslatılır.
5 dk daha şerbeti çektikten sonra kreması dökülür. Buzdolabında 1 gece dinlenirse daha güzel oluyor vakit yoksa en azından 3-4 saat yine buzdolabında bekletilebilir..Afiyet olsun.
sevgiler
|
26 Aralık 2013 Perşembe
İNCİRLİ KEK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
İşte beklediğim tarif sonunda geldi :) heyecanla deneyeceğim günü bekliyorum. inşallah başarabilirim :))
YanıtlaSil