13 Aralık 2013 Cuma

Tas kebabı

hımmm tas kebabı...
bizim mutfağımızın insanı eti sever..eti hem yemek hemde kullanmak ister..misafir gelecekse sebze yemeği yapar mıyız..eh çeşit olsun diye zeytinyağlı filan olur..Ama ana yemek her zaman etli olur...tavuklu olur...bizimde başrol  oyuncumuz et olacak bu yemekte..işte tas kebabı tarifimiz...


malzemeler

1/2  kilo dana eti
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates (yazdan yaptığımız domates püresi )
2 adet patates
1 çorba kaşığı kadar salça (biberle-domates karışık daha güzel oluyor)
Sıvıyağ ve tuz

Tas kebabının yapılışı:

Tencerenin içine sıvıyağ dökülür. Etler suyunu çekinceye kadar kavrulur. Et suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilip ardından salça eklenerek sotelenmeye devam edilir. Biraz sıcak su eklenerek pişirilmeye devam edilir. patatesler Küp küp doğranır.  Kabukları soyulan domateslerde küp küp doğranır. Pişmesine yakın patates ve domatesler eklenir.  tuz ilave edilir.  patatesler yumuşamaya başlayınca pişmiş demektir.. Üzerine kekik , pul biber eklenerek afiyetle yenilir
 
sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder