bizim mutfağımızın insanı eti sever..eti hem yemek hemde kullanmak ister..misafir gelecekse sebze yemeği yapar mıyız..eh çeşit olsun diye zeytinyağlı filan olur..Ama ana yemek her zaman etli olur...tavuklu olur...bizimde başrol oyuncumuz et olacak bu yemekte..işte tas kebabı tarifimiz...
malzemeler
1/2 kilo dana eti
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates (yazdan yaptığımız domates püresi )
2 adet patates
1 çorba kaşığı kadar salça (biberle-domates karışık daha güzel oluyor)
Sıvıyağ ve tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates (yazdan yaptığımız domates püresi )
2 adet patates
1 çorba kaşığı kadar salça (biberle-domates karışık daha güzel oluyor)
Sıvıyağ ve tuz
Tas kebabının
yapılışı:
Tencerenin içine sıvıyağ dökülür. Etler suyunu
çekinceye kadar kavrulur. Et suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan ve
sarımsaklar ilave edilip ardından salça eklenerek sotelenmeye devam edilir.
Biraz sıcak su eklenerek pişirilmeye devam edilir. patatesler Küp küp doğranır. Kabukları soyulan
domateslerde küp küp doğranır. Pişmesine yakın patates ve domatesler eklenir. tuz ilave edilir.
patatesler yumuşamaya başlayınca pişmiş demektir.. Üzerine kekik ,
pul biber eklenerek afiyetle yenilir
sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder