Malzemeler
Hamuru için: 100 gr margarin( yumuşak)
10 kaşık un(tepeleme)
3 kaşık yoğurt
1/2 pk kabartma tozu
Tuz
İç harç:1/2 ıspanak
1 adet soğan
1 pk krema
3 yumurta
Üstüne kaşar peyniri
Yapılışı: hamur malzemelerini yoğurun, kelepçeli kalıba yayın. Kenarları 3-4 cm yana doğru yaydırın. Hamurun fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. Diğer yanda Ispanakla soğanı suyunu çekene kadar kavurun, biraz tuz atalım harca. Pişince hamurun üzerine ıspanağı dökün. Ayrı bir yerde krema ve yumurtayı çırpın. Ispanağın üzerine dökün. En üstüne bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapılmasını öneriyorum.
Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder