4 Aralık 2013 Çarşamba

Lokum


I



Malzemeler

3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya (damla sakızı sevenler 1 tane damla sakız aromalı falım sakızı atabilir)
1 paket  kremşanti

Üzerini Kaplamak İçin:
 
Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı Kakao
Fındıklı-bademli  Draje
Yapılışı:
Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alalım, ocağa koyup ,  koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşınca  vanilya ekleyip  altını kapatıp soğumaya bırakalım. İyice soğuyunca içerisine toz halde kremşanti ekleyip  karıştıralım. Tatlımızdan kaşık yardımıyla parçalar alıp avucumuzda yuvarlayıp toplar yapalım, topların bir kısmını bolca  hindistan cevizine bulayalım. servis tabağına alalım.Kalan topları da kakao ve hindistan cevizi karıştırılmış  karışıma bulayalım  servis tabağına alalım. Üzerlerine bir tane draje batıralım. dolapta 1-2 saat dinlendirip servis edelim.

not: elinizi ıslatarak toplar yaparsanız elinize yapışmıyor ve şekli daha güzel oluyor.

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder