Malzemeler
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya (damla sakızı sevenler 1 tane damla sakız aromalı falım sakızı atabilir)
1 paket kremşanti
Üzerini Kaplamak İçin:
Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı Kakao
Fındıklı-bademli Draje
Yapılışı:
Süt, şeker ve irmiği bir tencereye alalım, ocağa koyup , koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşınca vanilya ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakalım. İyice soğuyunca içerisine toz halde kremşanti ekleyip karıştıralım. Tatlımızdan kaşık yardımıyla parçalar alıp avucumuzda yuvarlayıp toplar yapalım, topların bir kısmını bolca hindistan cevizine bulayalım. servis tabağına alalım.Kalan topları da kakao ve hindistan cevizi karıştırılmış karışıma bulayalım servis tabağına alalım. Üzerlerine bir tane draje batıralım. dolapta 1-2 saat dinlendirip servis edelim. not: elinizi ıslatarak toplar yaparsanız elinize yapışmıyor ve şekli daha güzel oluyor.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder