Malzemeler
½ kg üzüm yaprağı (salamura )1 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı nane,
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1-2 adet domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
isteğe bağlı çam fıstığı da eklenebilir.
yapılışı
Tencereye yağı koyarak doğramış olduğunuz
soğanları kavuralım, bu arada domatesin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayıp soğanlara ilave edelim.Baharatları da ekleyerek yıkanmış olan pirinci ilave edelim.
Yaprağın tuzuna göre tuzunu ayarlayın.toz şekeri de katarak, yarım çay bardağı su ilave edip suyu çektirip kenara alalım.
Yaprakları
düz bir yere sererek içerisine çok fazla olmayacak şekilde örneğin bir kalem
kalınlığında iç malzemesini koyun. Yanları kapatarak sarın. Sardığınız
dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin üzerine zeytinyağı
gezdirin. Üzerine bir kaç dilim limon
dilimleyerek Sarmaların üzerine gelecek kadar su ilave edin ve pişerken dağılmamaları için bir
tabak kapatın, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu kontrol ederek pişirin..afiyet olsun.. Aynı malzemeyi dolma bibere de doldurarak yapabilirsiniz.not: domatesin kabuklarını kolay soymak için, sıcak sunun içine atıp 2-3 dk bekliyorum...Çok pratik bir yöntem aklınızda bulunsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder