15 Aralık 2013 Pazar

Fırında makarna

Eşim her zaman derki sen makarnayı yemekten çok yapmayı seviyorsun. Sanıyorum bi parça haklı, yanıldığı taraf yapmayı sevdiğim gibi yemeyi de çook seviyorum:))))makarnanın çeşidi ne olursa olsun gerçekten makarna yaparken mutlu hissediyorum kendimi:))ilginç değil mi:)hafta sonu atıştırmalığımız fırında makarnaydı, işte tarif.
MalZemeler
1 pk fırın makarna
Haşlamak için su
TuZ
2 yemek kaşığı Zeytinyağ

Beşamel sos için:
1 kg süt
4 kaşık un
50 gr margarin

Harç: 1 su bardağı rendelenmiş peynir
Üzeri için 1 su bardağı kaşar peynir

Yapılışı:
Tencereye suyu koyalım, zeytinyağ, tuZ atıp kaynamasını bekliyelim. Kaynayınca makarnayı da suya atıp yumuşayana kadar pişirelim. Pişmeye yakın beşamel sosa başlayalım. Beşamel sos için un ve yağı kavurup sütü azar azar  ilave edip pişirebileceğiniz gibi, sütü derin tencereye alıp, unu katıp, karıştırıp ocağa alıp koyulaşmaya yakın margarin ve tuZu da atabilirsiniZ. Pişen makarnayı borcama alıp içine peynir ve beşamel sosu katıp harmanlayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de serpip önceden ısıtılmış fırında üZeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder