
Malzemeler:
Hamuru için;
- 200 gr dondurucuda bekletilmiş tereyağ,
- 300 gr un,
- ¾ su bardağı pudra şekeri,
- 1 yumurta sarısı,
- 1 paket vanilya.
- 500 gr vişne,
- 1 su bardağı şeker.
- Hamur için un, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırın,
- İçine küçük küçük doğradığınız tereyağı ekleyin,
- Elinizle ufalayarak yağ ve unu birbirine yedirin,
- Topak topak olduğu anda yumurta sarısını ekleyin,
- En son katı kıvamlı bir hamur haline gelene kadar yoğurun,
- Hamurunuzu buzdolabına kaldırıp dinlendirin,
- Bu aşamada vişne ve şekeri bir sos teneceresine alıp suyunu neredeyse çekene kadar kontrollü olarak pişirin,
- Hamurunuzu buzdolabından çıkarıp biri diğerinden daha fazla olacak şekilde iki parçaya ayırın,
- Küçük parçayı buzdolabına kaldırın,
- Büyük parçayı bir merdane yardımıyla yuvarlak şekilde açın ve turta kalıbınıza yerleştirip buzdolabına kaldırın,
- Küçük parçayı da merdane ile açıp kurabiye kalıplarınızla istediğiniz şekilde kesin,
- Turta kalıbınızı buzdolabından çıkarıp ortasına vişneli sosunuzu döküp eşit şekilde yayın,
- Üzerine kurabiye kalıplarınızla kestiğiniz şekilleri dizin,
- Hamurunuz artarsa benim yaptığım gibi minik toplar yaparak turtanızın kenarlarına dizebilirsiniz,
- Turatanızı 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder