Malzemeler
Kurabiye Tarifi:
3 su bardağı un
200 gr tereyağ veya margarin
2 çay bardağı şeker
2 yumurta
50 gr kakao
1 paket kabartma tozu
Şerbet için malzeme
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3 damla limon suyu
Üzeri için:
Yarım çay bardağı siyah haşhaş
Yapılışı:
Önce şerbeti hazırlayalım ki ılınmaya vakti olsun :)..
Ardından kurabiyeye geçiş yapabiliriz..Tereyağ ile şekeri iyice yoğurun.Yumurtaları ekleyin. Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyin daha sonra bütün malzemeleri karıştırın.Poğaca hamurundan biraz daha sert olmalı.Ceviz büyüklüğünden parçalar yuvarlayın hafifçe bastırın daha sonra haşhaşa bulayın tepsiye dizin.(tepsiyi yağlamayın)200 derecelik önceden ısıtılmış fırında çatlaklıklar oluncaya kadar kızartın. ( 15 dk da hazır oluyor, fazla tutarsanız renginden dolayı anlamayıp, yakabilirsiniz) Bu malzeme miktarından yaklaşık 32-34 adet çıkıyor…ilk yaptığımda 32 son yaptığımda 34 adet çıktığı için :)
Ilıtılmış şerbete kurabiyeleri tek tek atın , alt üst edin, fazla tutmadan çıkarıp servis tabağınıza alın. Afiyet olsun bal şeker olsun…
not: dipfrizdede istediğiniz kadar saklayabilirsiniz, dipfrizden çıkardığınızda ilk günkü gibi taptaze kalıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder